استفاده از داروهايي مثل قرص نورتريپتيلين براي درمان افسردگي به دليل آثار مثبت آن بيشتر شده است. دارو تنها به عنوان روشي براي كاهش علائم افسردگي استفاده ميشود. درمان اغلب بيماريهاي اعصاب و روان تنها به وسيله دارو امكان پذير نبوده و به روان درماني هم نياز دارد. متاسفانه انتظار بيماران و اطرافيان از سريع بودن درمان فرد را به سمت مصرف بيش از حد دارو ميكشاند در حالي كه دارو تنها تاثيرات كوتاه مدت داشته و در بلند مدت با كم شدن فوائد آن، عوارض دارو براي فرد بيشتر ميشود. بنابراين به هيچ عنوان نبايد از قرص نورتريپتيلين و ديگر داروهاي اعصاب و روان بدون دستور پزشك استفاده و يا مصرف آن را قطع كرد. با آگاهي از عوارض و تداخلات دارويي نورتريپتيلين ميتوانيد اثربخشي آن را افزايش دهيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه ساير داروهاي تثبيت كننده خلق كليك كنيد.
منبع: قرص نورتريپتيلين
براي دريافت مشاوره در زمينه قرص نورتريپتيلين مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.
كاربرد قرص نورتريپتيلين چگونه است؟
قرص نورتريپتيلين اغلب براي درمان افسردگي مورد استفاده قرار ميگيرد و تنها بايد با تجويز پزشك مصرف شود و حتي براي قطع آن نيز بايد با پزشك مشورت كنيد. نورتريپتيلين براي مشكلات ذهني و رفتاري، ترك سيگار و درمان ناراحتيهاي اعصاب نيز مورد استفاده قرار ميگيرد. اين دارو با ايجاد احساس شادي براي مقابله با علائم استرس و اضطراب به شما كمك ميكند. درمان با اين دارو در 3 مرحله است كه با تاثير بر مواد شيميايي مغز باعث بالا رفتن سطح انرژي و متعادل شدن كاركرد ذهن فرد ميشود. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه علائم استرس كليك كنيد.
داروي نورتريپتيلين چگونه در بدن عمل مي كند؟
از زمان شروع مصرف دارو مدتي طول ميكشد تا تاثير آن مشخص شود. اين دارو در بدن از طريق مهار بازجذب نوراپي نفرين و سروتونين توسط پايانه عصبي پيش سيناپسي، غلظت سيناپسي آنها را در سيستم عصبي مركزي افزايش ميدهد. به اين معنا كه نوراپي نفرين و سرتونين (دو ناقل موثر بر شادي) به ميزان بيشتر فعاليت كرده و باعث احساس خوشحالي در فرد ميشوند. به اين صورت علائم افسردگي كاهش پيدا ميكند. براي آگاهي بيشتر در زمينه علائم افسردگي كليك كنيد.
نحوه مصرف قرص نورتريپتيلين چگونه است؟
قبل از شروع مصرف بروشور آن را مطالعه كنيد تا اطلاعاتي درباره كاربرد اين دارو و همچنين عوارض جانبي آن كسب كنيد. ميتوان ۳ يا ۴ دوز دارو را در يك روز مصرف كرد و گاهي يك دوز آن فقط در زمان خواب توصيه ميشود. پزشك ابتدا دوز كم را تجويز ميكند تا بدن به آن عادت كرده و بعد از مدتي دوز آن را افزايش ميدهد. خوردن نورتريپتيلين قبل يا بعد از وعده غدايي مشكلي ايجاد نميكند. در صورت فراموش كردن نوبت مصرف به محض يادآوري بخوريد و اگر نزديك به زمان دوز بعدي بود آن را استفاده نكنيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه افسردگي كليك كنيد.
ميزان دوز معمول قرص نورتريپتيلين به چه صورت است؟
بزرگسالان ميتوانند ۲۵ تا ۱۵۰ ميلي گرم در روز در دوزهاي جداگانه يا به صورت متوالي مصرف كنند. براي سالمندان ۱۰ تا ۷۵ ميلي گرم در روز در وعدههاي جداگانه يا يك دوز كلي در يك روز مصرف شود. افراد بين ۱۳ تا ۱۸ سال ميتوانند ۳۰ تا ۵۰ ميلي گرم در روز در ۳ تا ۴ وعده و گاهي يك دوز در روز دريافت نمايند. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه ساير داروهاي ضد افسردگي سه حلقه اي كليك كنيد.
عوارض نورتريپتيلين به چه صورت در بدن نشان داده ميشود؟
نورتريپتيلين مانند هر داروي ديگر علاوه بر فوائدش، عوارض و مضراتي هم دارد. در صورت شديد بودن هر كدام از عوارض زير هر چه سريع تر به پزشك خود اطلاع دهيد.
1- تاري ديد، درد يا ورم چشم، ديدن هالهاي از نور و ديد تونلي
2- احساس سرگيجه
3- درد قفسه سينه يا بدتر شدن آن
4- حركات غير معمول در چشم، زبان و گردن و فك
5- بي حسي يا ضعف ناگهاني، مشكلات بينايي، گفتار يا عدم تعادل
6- تب، گلودرد، كبودي، خشكي دهان
7- اشكال در ادرار كردن
8- تهوع، يبوست، اسهال، استفراغ، توهم، رفلاكس معده، افزايش ضربان قلب
9- افزايش اشتها و وزن، تغييرات در قند و خون، تداخل در فعاليت جنسي، درد بالاي شكم و زردي
نكته: توجه داشته باشيد كه علاوه بر مصرف دارو روشهاي ديگري هم براي درمان افسردگي وجود دارد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه ساير روشهاي درمان افسردگي كليك كنيد.
قرص نورتريپتيلين را نبايد با چه قرص هايي مصرف كرد؟
_ اگر اين قرص را با داروهاي خواب آور مصرف كنيد، عوارض جانبي را بيشتر مي كند. براي آگاهي بيشتر در زمينه داروهاي خواب آور كليك كنيد.
_اگر از قرصهاي خواب آور و داروهاي تسكين دهنده عضلاني و داروهاي ضد اضطراب و سرگيجه استفاده ميكنيد قبل ازمصرف داروي نورتريپتيلين به پزشك خود اطلاع دهيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه داروهاي ضد اضطراب كليك كنيد.
_در صورتي كه داروي ضد افسردگي مثل سيتالوپرام، اسيتالوپرام، فلوكسيتين، فلووكسامين يا سرترالين در پنج هفته مصرف كرديد، قبل از استفاده از قرص نورتيرپتيلين به پزشك خود اطلاع دهيد. براي شناخت بيشتر در زمينه داروي ضد افسردگي كليك كنيد.
چند توصيه مهم درباره نورتريپتيلين
پزشك خود را از سابقه بيماريهايتان مطلع كنيد و اگر به يكي از بيماريهاي زير مبتلا هستيد داروي نورتيرپتيلين را با احتياط مصرف نماييد:
_اختلال اسكيزوفرني و مشكلات ذهني ديگر
_ناراحتي كبد
_اختلال دو قطبي (براي آگاهي بيشتر در زمينه اختلال دو قطبي كليك كنيد.)
_اختلال تيروئيد
_مشكلات ادراري
_ناراحتي قلبي، مشكل قلبي و سكته و سرگيجه
_ديابت (براي شناخت بيشتر در زمينه ديابت كليك كنيد.)
داروهاي هم گروه با نورتريپتيلين
امي تريپتيلين
آموكساپين
دسيپرامين
دوكسپين
ايمي پرامين
كلوميپرامين
ماپروتيلين
پروتريپيلين
نكات و توصيه هاي مهم در مصرف داروي نورتريپتلين
_اين دارو را به هيچ عنوان ناگهاني و به صورت خودسرانه قطع نكنيد. در صورتي كه لازم به قطع مصرف شود بايد تحت نظر پزشك متخصص و به صورت تدريجي اين دارو را قطع نماييد.
_نزديكان فرد بيمار بايد نسبت به عوارض آن همچون احتمال خطر خودكشي آگاهي داشته باشند و به همين دليل از او مراقبت كنند.
_در كنار قرص نورتريپتيلين هيچ گونه داروي ضد افسردگي ديگري نبايد مصرف گردد.
_براي اين كه اثربخشي دارو را مشاهده كنيد، لازم است كه حداقل براي مدت دو هفته اين دارو را به طور مرتب مصرف نماييد.
_مصرف دارو در افراد سالمند بايد با دوز بسيار پايين آغاز شود چرا كه اين افراد به احتمال بيش تري به عوارض آن حساسيت نشان ميدهند.
_با توجه به اين كه دارو اثربخشي طولاني مدت دارد، مي توان دوز آن را در حين خواب تجويز كرد.
_در صورت بروز عوارض جانبي معمولا نيازي به قطع دارو نيست چرا كه پس از گذشت مدتي فرد نسبت به عوارض دارو مقاوم مي شود.
_در صورتي كه سابقه مصرف دارو هاي مهار كننده MAO را داريد، حتما به پزشك خود اطلاع دهيد. چرا كه در اين صورت لازم است ابتدا اين دارو قطع شود و پس از مدتي مصرف قرص نورتريپتيلين آغاز گردد.
_نورتريپتيلين با عارضه خواب آلودگي همراه است پس تا حد امكان از انجام كارهايي همچون رانندگي و كار با لوازم خطرناك كه نياز به هوشياري زيادي دارند اجتناب نماييد.
نكات مهم در مصرف نورتريپتلين
_مراقب دوره درماني دارو باشيد. مصرف بيش از حد و يا كم تر از حد معمول اثر بخشي دارو را از بين مي برد و يا عوارض جانبي جدي ايجاد مي كند.
_اگر يك دوز مصرفي را فراموش كرديد، هر زمان كه به ياد آورديد آن را مصرف نماييد. مگر در زماني كه نوبت مصرف دوز جديد فرا رسيده است. در اين صورت دوز فراموش شده را كنار بگذاريد و به هيچ عنوان دوز نوبت جديد را دو برابر نكنيد.
_اگر نحوه مصرف دارو به اين صورت است كه قبل از خواب مصرف كنيد، از مصرف آن در هنگام صبح به شدت بپرهيزيد.
_در حين بلند شدن يا نشستن از حالت دراز كشيده مراقب باشيد چرا كه ممكن است دارو باعث سرگيجه شود.
_اگر خشكي دهان بيش تر از دو هفته پس از شروع دارو به طول انجاميد، پزشك خود را در جريان قرار دهيد.
_يكي از عوارض قرص نورتريپتيلين حساسيت به نور است؛ پس توصيه مي شود كه از عينك و كرم ضد آفتاب استفاده نماييد.
_در صورتي كه به مصرف داروي جديد، عمل جراحي و آزمايش نياز پيدا كرديد، حتما مصرف اين دارو را به پزشك و مسئولين مربوطه اطلاع دهيد تا مشكلي براي تان ايجاد نشود.
تاثير نور تريپتيلين بر لاغري
اين باور وجود دارد كه قرص نور تريپتيلين باعث لاغري ميشود. بله اين باور كاملا درست است اما به هيچ عنوان نبايد آن را تنها به مقصود لاغري مصرف كرد. در برخي مواقع پزشك تصميم ميگيرد كه براي يك بيمار چاق مبتلا به افسردگي از دارويي استفاده كند كه باعث لاغري هم بشود. اما در غير اين صورت مشكلات بسيار زيادي براي فرد به وجود ميآيد. بسياري از افراد سالم با گذشت مدتي از مصرف داروهاي ضد افسردگي براي لاغري، وزنشان دوباره برميگردد و اين بار با عوارض جانبي جدي نيز مواجه ميشوند. براي كسب اطلاع بيش تر توصيه مي شود مقاله روانشناسي لاغري را مطالعه فرماييد.
رابطه مصرف نور تريپيتيلين با خودكشي
اين دارو يك عارضه و هشدار بسيار جدي و مهم دارد. افرادي كه نورتريپتيلن مصرف ميكنند در معرض افكار خودكشي قرار ميگيرند. اين عارضه در جوانان كمتر از 24 سال شديدتر است. به همين دليل اطرافيان بايد مراقب فرد باشند و در صورت مشاهده اين علائم با پزشك مشورت كنند. پزشك ميتواند با بررسي شرايط، دارو را تغيير داده و يا علائم را كاهش دهد. همچنين ميتوانيد با مشاوره افسردگي اين مساله را كنترل كنيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مشاوره افسردگي كليك كنيد.
علائم اوردوز با قرص نورتريپتيلين
در برخي موارد ممكن است فرد در اثر مصرف اين دارو دچار اوردوز شود. از علائم اوردوز مي توان به از هوش رفتن، مشكلات تنفسي، توهم و هذيان، احساس خواب آلودگي بسيار شديد، افزايش ضربان قلب يا نامنظم شدن آن، تنگي نفس و تشنج اشاره كرد. در صورت مشاهده هر يك از اين علائم سريعا با اورژانس تماس بگيريد و تا رسيدن آن ها اقدامات احتياطي كه از پشت تلفن به شما گفته مي شود را رعايت نماييد.
سخن آخر
مصرف اين دارو و يا قطع آن بايد تحت نظر پزشك باشد و هر گونه اقدام خودسرانه مي تواند نتايج مخربي به بار بياورد. اما در صورتي كه به هر دليلي به پزشك خود دسترسي نداريد، مي توانيد از مشاوره دارويي مركز حامي هنر زندگي استفاده نماييد. متخصصان اين مركز در خدمت شما هستند تا در هر كجا كه هستيد با ارائه بهترين خدمات، به صورت تلفني ياري تان كنند. براي كسب اطلاعات بيش تر در زمينه مشاوره تلفني كليك كنيد.
منبع: قرص نورتريپتيلين
براي دريافت مشاوره در زمينه قرص نورتريپتيلين مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.
- پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰۰ ۱۴:۱۸
- ۱۰ بازديد
- ۰ نظر