عرق يونجه براي ترك اعتياد

ارائه خدمات مشاوره و روان شناسي

عرق يونجه براي ترك اعتياد

آيا عرق يونجه براي ترك اعتياد مفيد است؟ اعتياد به دليل تاثيرات گسترده روي زندگي فردي و اجتماعي يكي از معضلات اصلي جامعه است و به دنبال آن ترك اعتياد نيز داراي اهميت زيادي مي باشد. تلاش متخصصان در راستاي اين است كه ترك اعتياد با عوارض كم تري همراه باشد و فردي كه تصميم به ترك اعتياد دارد مشكلات كم تري را پشت سر بگذارد و به همين دليل روش هاي گوناگوني براي ترك اعتياد پيشنهاد شده است. يكي از اين روش ها استفاده از عرق يونجه براي ترك اعتياد است. ما در اين مقاله به بررسي اثرات عرق و يونجه و چگونگي عملكرد آن براي ترك اعتياد مي پردازد پس تا انتها همراه ما باشيد.

منبع: عرق يونجه براي ترك اعتياد

براي دريافت مشاوره در زمينه عرق يونجه براي ترك اعتياد مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

اعتياد چيست؟

اعتياد كه نام ديگر آن اختلال مصرف مواد نيز مي باشد در اصل وابستگي به داروها يا مواد مجاز و غيرمجاز است. اين مواد مي‌ توانند طبيعي (مثل ترياك يا ماري‌ جوانا) يا شيميايي (مانند شيشه يا كراك) باشند. در بعضي كشورها الكل و نيكوتين ماده مجاز به حساب مي‌آيد اما دليل اين نمي‌شود كه وابستگي به آن ها اعتياد در نظر گرفتن نشود. به عبارتي عدم كنترل مصرف هر يك از اين مواد را اعتياد مي گويند. مواد مخدر با تاثير بر روي مغز باعث مي شود كه مسير احساس لذت در مغز تغيير پيدا كند و اين تغيير در اثر تغيير در عملكرد سلول هاي عصبي مغز يا همان نورون ها است. اين تاثير ممكن است حتي پس از ترك مواد مخدر نيز باقي بماند.

به چه كسي معتاد مي گويند؟

معتاد به فردي گفته مي شود كه به دليل استفاده طولاني مدت و مداوم از ماده اعتياد آور، بدن او نسبت به اين ماده حالت مقاومت پيدا كرده و در صورتي كه اين مواد به فرد نرسد وي دچار اختلالات عصبي، رواني و دردهاي جسمي مي‌ شود كه به آن سندرم محروميت گفته مي‌ شود كه بين عموم به اصطلاح خماري معروف است.

عرق يونجه براي ترك اعتياد | تاثيرات اعتياد

تاثير اعتياد بر روي زندگي فرد بسيار جدي تر از درد جسماني و اختلالات عصبي و رواني در حالت خماري است. اعتياد مي تواند بر روي سلامت روحي و جسمي فرد در دراز مدت تاثير داشته باشد. همانطور كه گفته شد گاهي تغيير مسير عملكرد مغز به حالت طبيعي بسيار دشوار است. از طرفي اعتياد بر روي روابط اجتماعي و كاري فرد تاثير مي گذارد به خاطر اين كه نمي تواند حداكثر كارايي را در فعاليت شغلي خود داشته باشد يا به خاطر مشكلات روحي و جسمي ناشي از اعتياد در روابط خانوادگي و اجتماعي به مشكل مي‌خورد. درگيري فيزيكي شديد در خانه، طلاق همسر و مشكلات مربوط به حضانت از مشكلاتي است كه مي توان در اين زمينه مثال زد. براي اطلاع بيش تر از پيامدهاي اعتياد كليك كنيد.

اهميت ترك اعتياد

به دليل اين كه اعتياد يك معضل پيچيده و چند بعدي است ترك اعتياد نيز به همان نسبت مهم و قابل توجه مي باشد. فردي كه تصميم مي گيرد مصرف مواد را كنار بگذارد و به زندگي عادي برگردد مسير درازي را در پيشرو دارد. او بايد هم با مشكلات جسماني ناشي از ترك اعتياد كنار بيايد و هم با مشكلات رواني ناشي از آن.

مشكلات مسير ترك اعتياد گاهي آنقدر سخت مي باشد كه فرد توان ادامه دادن آن را ندارد و از ترك اعتياد منصرف مي شود. به همين دليل متخصصان اين زمينه سعي در پيدا كردن روش هاي ترك اعتيادي هستند كه با كم ترين عوارض ممكن فرد از مصرف مواد مخدر پاك شود. از اين رو روش هاي مختلفي ترك اعتياد وجود دارد يكي از اين روش ها استفاده از طب سنتي مي باشد. براي اطلاع در زمينه غذاهاي مفيد براي ترك اعتياد كليك كنيد.

 

ترك اعتياد با كمك طب سنتي و گياهان دارويي

همانطور كه گفته شد اعتياد بر دو بعد روحي و جسمي فرد تاثير مي گذارد. از مزيت هاي طب سنتي و استفاده از داروهاي گياهي اين است كه اين گياه ها بر هر دو جنبه روحي و جسمي فرد تاثير مي گذارد و هر دو اين جنبه ها را بهبود مي بخشد. از طرف ديگر دارو هاي گياهي بيشتر براي تسكين درد در هنگام ترك اعتياد استفاده مي شود.

البته از اين داروها براي از بين بردن و پاك كردن مواد سمي اي كه در بدن وجود دارد، استفاده مي شود. دايره داروهاي گياهي كه مي توان از آن ها در جهت ترك اعتياد استفاده كرد بسيار گسترده است از جمله بابونه، سكنجبين و يونجه كه هر كدام با توجه به تركيبات تشكيل دهنده آن ها اثرات مختلفي مي گذارند. ما در ادامه مقاله درباره گياه يونجه و ترك اعتياد به وسيله آن توضيح مي دهيم.

عرق يونجه براي ترك اعتياد | گياه يونجه چيست؟

يونجه يكي از اولين گياهان دارويي شناخته شده توسط بشر است. يونجه گياهي با ساقه بلند و برگ هاي نوك تيز و بيضي شكل و با گل هايي به رنگ بنفش يا زرد مي باشد. اين گياهي ميوه اي شبيه صدف هم مي دهد. ارتفاع اين گياه نزديك يك متر است و ريشه آن تا نزديك سه متر نيز مي رسد كه اين ريشه بلند باعث جذب مواد معدني و ويتامين هاي موجود در خاك مي شود. اين گياه به صورت وحشي در نواحي معتدل آسيايي و شمال آفريقا مي رويد اما قابل پرورش در اكثر نقاط جهان را مي باشد.

زنبور عسل شهد گل يونجه را دوست دارد و از شهد آن عسل مي سازند. در گذشته از اين گياه براي تهيه علوفه چهارپايان استفاده مي شد اما به تدريج با پي بردن به اينكه يونجه داراي مواد مغذي بوده و براي انسان نيز مفيد است به مصرف غذايي براي انسان ها نيز رسيده است.

يونجه داراي چه نوع مواد مغذي مي باشد؟

يونجه منبع غني از ويتامين هاي A, C, E, K مي باشد. همچنين داراي مواد معدني مانند آهن، منيزيم، پتاسيم، كلسيم و اسيد فوليك است. اين گياه داراي آنزيم هاي بسياري نظير اينورتاز، پكيتاز و همچنين آميلاز است كه براي هضم مواد نشاسته‌اي كمك كننده است. از طرف ديگر يكي از منابع پروتئين حساب مي شود زيرا يك پنجم آن را پروتئين تشكيل داده است. از پروتئين هايي كه در اين گياه وجود دارند مي‌توان به فنيل آلانين، آرژنين، ليزين، آدنين، سيسين و آسپاراژين اشاره كرد.


خواص دارويي گياه يونجه

گياه يونجه به دليل داشتن ويتامين A از شب كوري جلوگيري مي كند. همچنين مقدار ويتامين C موجود در آن دو برابر جعفري و چهار برابر ليمو ترش است. همچنين يونجه به دليل داشتن ويتامين K مانع از خونريزي مي شود و مصرف پخته آن براي رفع يبوست بسيار كمك كننده است. از طرفي ديگر يونجه با كاهش جذب كلسترول در روده و همچنين دفع تركيباتي كه باعث انباشته شدن كلسترول در بدن مي شود، باعث كاهش سطح كلسترول بدن مي گردد. از اين رو اين تركيب گياهي را براي كساني كه كلسترول بالايي دارند توصيه مي كنند.

اشكال مختلف در دسترس از گياه يونجه

گياه يونجه از دسته گياهان دارويي است كه اشكال مختلفي از آن وجود دارد و هر فردي بر اساس مزاج خود از آن استفاده مي كند. اين گياه مي تواند به صورت خام و تازه مصرف شود كه در اين صورت مزاج گرم و تر دارد از طرفي وقتي خشك شود مزاج آن تبديل به مزاج گرم و خشك مي شود. خشك كردن گياه يونجه مي‌تواند باعث حفظ خاصيت آن به مدت پنج سال شود. از طرفي از شربت و روغن اين گياه نيز استفاده مي شود. شكل ديگر مورد استفاده از گياه يونجه كه مرسوم است استفاده از عرق يونجه مي باشد كه طي فرايند تقطير بدست مي آيد. مصرف عرق يونجه در كساني كه نمي توانند از گياه يونجه استفاده كنند ولي قصد بهره مندي از خواص آن را دارند، بسيار مرسوم است. براي كسب اطلاع بيش تر در زمينه گياهان دارويي كليك كنيد.


تاريخچه ترك اعتياد با استفاده از گياه يونجه

اين روش در گذشته توسط پزشكان ايراني براي معالجه افراد معتاد استفاده مي شد. اين پزشكان تركيبي از چند گياه نظير تعفن يونجه، افسنتين و چند گياه داروي ديگر را تهيه مي كردند. اين تركيب باعث مي شد تا فرد معتاد نسبت به اعتياد خود متنفر شود و نبست به آن حساس گردد به اين شيوه فرد از اعتياد رهايي مي يافت. براي كسب اطلاعات در زمينه تقويت بدن بعد از ترك اعتياد كليك كنيد.

عرق يونجه براي ترك اعتياد | راهكار جديد ترك اعتياد به وسيله گياه يونجه

اخيراً داروسازان سنتي هند روش جديدي را ابداع كردند. آن ها يونجه تازه را خورد مي كنند و دو ماه در الكل خيس مي كنند، سپس يك استكان از آن را با مقداري آب در هنگامي كه فرد در وضعيت خماري است به او مي خورانند. بعد از فرد مي‌ خواهند كه از ماده‌ اي كه به آن اعتياد دارد استفاده كند.

محلولي كه از خيسانده شدن يونجه در الكل به دست آمده به علت داشتن ماده صابوني به نام ساپونين شخص را دچار ناراحتي كرده و باعث مي‌شود كه فرد نسبت به ماده مورد اعتياد خود حس تنفر و انزجار پيدا كند و تا مدتي از آن متنفر شود و بدين شيوه فرد ترك داده مي شود.

از اين روش براي ترك چه مواد مخدري استفاده مي شود؟

در گذشته در ايران از اين روش براي درمان اعتياد به الكل استفاده مي شد. اكنون از اين روش براي درمان اعتياد به ترياك، سيگار و هروئين استفاده مي‌شود و نتايج آن بسيار خوب بوده است.


موارد منع مصرف گياه يونجه

گياه يونجه در برخي ازافراد منع مصرف دارد و تنها زماني مجاز به مصرف آن مي باشند كه با پزشك مشورت كرده و با تجويز متخصص آن را مصرف نمايند. اين موارد به شرح زير هستند:

1. افرادي كه مبتلا به بيماري هاي سيستم ايمني هستند

افرادي كه دچار بيماري هايي سيستم ايمني نظير ام اس (MS)، لوپوس و آرتريت روماتيد (RA) هستند از مصرف اين گياه منع مي شوند زيرا ممكن است يونجه سبب فعال تر شدن سيستم ايمني بدن شود و به دنبال آن باعث افزايش علائم اين بيماري ها گردد.

2. عرق يونجه براي ترك اعتياد | افرادي كه در دوره بارداري و شيردهي است

مصرف يونجه در ميزان نرمال در هر وعده غذايي مشكلي ايجاد نمي‌ كند اما اگر ميزان زيادي از آن مصرف شود ممكن است باعث ايجاد مشكلاتي شود. شواهدي وجود دارد كه نشان مي دهد اين گياه مي تواند مانند يك منبع استروژن عمل كند و بر روي بارداري تاثير داشته باشد و باعث ايجاد حالت تهوع يا افزايش اشتهاي غير طبيعي شود.

3. افراد مبتلا به بيماري هاي حساس به هورمون

بيماري‌ هايي مانند سرطان پستان، سرطان رحم، سرطان تخمدان، آندومتريوز و يا فيبروئيد رحمي از جمله بيماري هايي هستند كه به هورمون ها حساس هستند. يونجه مي‌ تواند اثراتي مشابه با استروژن كه يك هورمون زنانه است داشته باشد و وضعيت بيماري كساني كه به بيماري هاي بالا مبتلا هستند با قرارگيري در معرض استروژن ممكن است بدتر شود. به همين دليل به هيچ وجه نبايد بدون مشورت با پزشك از اين گياه استفاده كنند.

4. عرق يونجه براي ترك اعتياد | افراد مبتلا به ديابت

يونجه مي تواند سطح قند خون افراد را كاهش دهد. به همين دليل اگر فرد دچار ديابت است و از فراورده هاي يونجه مانند عرق يونجه يا شكل خشك شده آن استفاده مي كند، حتماً بايد سطح قند خون خود را به طور دقيق و منظم هر روزه اندازه‌ گيري كند. براي كسب اطلاع بيش تر در زمينه ديابت كليك كنيد.

5. افرادي كه پيوند انجام داده اند

همانطور كه پيش تر گفته شد گياه يونجه مي تواند سيستم ايمني بدن را تقويت كند و باعث فعال‌ تر شدن واكنش‌ هاي بدن شود. از طرفي براي اينكه بدن پيوند انجام شده را پس نزند بايد سطح ايمني بدن را در محدوده اي نگه داشت. حتي افرادي كه پيوند انجام مي دهند براي كنترل سيستم ايمني بدن خود دارو مصرف مي كنند. ممكن است يونجه باعث بي اثر شدن اين دارو ها شده و با فعال شدن سيستم ايمني بدن، باعث رد شدن پيوند شود.

سخن آخر

راهكار ترك اعتياد با عرق يونجه يك روش سنتي براي رفع وابستگي جسماني فرد به مواد مخدر مي باشد اما ترك اعتياد مقوله اي بسيار مهم و داراي دو بعد جسماني و رواني مي باشد. به همين دليل پيشنهاد مي‌شود كه در كنار راهكار هاي مختلف قطع وابستگي جسماني به مواد مخدر مانند راهكار استفاده از يونجه، از مشاوران و روانشناسان براي رفع وابستگي به مواد از نظر روحي كمك گرفته شود. زيرا طبق بررسي ها بعد رواني وابستگي به مواد از نظر اهميت هم رده وابستگي جسمي به مواد و حتي شايد مهم تر از آن مي باشد. افراد بسياري وجود داشتند كه با وجود رفع وابستگي جسمي آن ها به مواد مخدر به دليل اينكه از نظر رواني هنوز خود را وابسته مواد مي‌ ديدند دوباره معتاد شدند. پس ركن رفع وابستگي به مواد مخدر از نظر روحي و رواني بسيار مهم و حائز اهميت است و مراجعه به روانشناس و مشاور اين موضوع در اين زمينه كمك بسيار شاياني به فرد خواهد كرد. متخصصان حامي مي توانند در اين زمينه شما را ياري كنند. براي كسب اطلاعات در زمينه مشاوره ترك اعتياد كليك كنيد.

منبع: عرق يونجه براي ترك اعتياد

براي دريافت مشاوره در زمينه عرق يونجه براي ترك اعتياد مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.