با دعواي پدر و مادر چه كنيم ؟ در مقابل جر و بحثهاي والدين، اغلب فرزندان فشار رواني زيادي را تحمل ميكنند و دلشان ميخواهد خود راهي براي حل مشكلات والدين بيابند. در واقع اكثر پدر و مادرها ممكن است گاهي با هم دعوا كنند و اين اتفاقي طبيعي است؛ اختلاف نظرها در مورد مسائل كوچك همواره وجود دارد. برخي از پدر مادرها با صحبت كردن در يك محيط آرام، گوش دادن به يكديگر و تعامل و گفتگوي دو طرفه به حل موضوعات ميپردازند؛ اما زماني كه دعواهاي والدين شدت ميگيرد، مسلما فرزندان با آسيبها و نگرانيهايي مواجه ميشوند. اغلب فرزندان و به ويژه كودكان در چنين شرايطي نميدانند با دعواي والدين چه كنند. آنها نگران طلاق و يا تنفر آنها از يكديگر هستند. در اين زمينه پيشنهاد ميكنيم مقاله دعواي والدين را مطالعه كنيد.
منبع: با دعواي پدر و مادر چه كنيم؟
براي دريافت مشاوره در زمينه با دعواي پدر و مادر چه كنيم؟ مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.
چرا والدين دعوا ميكنند؟
دعواي والدين ميتواند دلايل متعددي داشته باشد. مسائل مالي، فشار كاري، تفاوت در رفتار با فرزندان و دخالت خانوادهها برخي از دلايل اختلاف و درگيري والدين است. اما اصليترين دليل دعوا، ناتواني والدين در مهارت حل مسئله است. نداشتن مهارت حل مسئله باعث ميشود بدترين راه، يعني دعوا را انتخاب كنند. ترك خانه توسط يكي از والدين، كتك كاري يا شكستن لوازم منزل در نتيجۀ درگيري ممكن است، اتفاق بيافتد. براي كسب اطلاع بيشتر از اختلافات و مشكلات خانوادگي كليك كنيد.
خيلي از فرزندان، خود را دليل دعواي والدين ميدانند. مخصوصا وقتي به طور مستقيم درگيري درباره آنها باشد. احساس گناه از اينكه آيا «من باعث دعواي والدين شدم» «آيا وجود من براي آنها دردسر ساز است؟» آنها را آزرده ميكند و سلامت روانشان را تخت تأثير قرار ميدهد.
در مقابل دعواي پدر و مادر چه كنيم ؟
راهكارهاي زير به شما كمك ميكنند تا هنگام مواجهه با دعواها و كشمكشهاي والدين، در وهله اول از خود محافظت كنيد و سپس بهترين واكنش را از خود بروز دهيد.
1. با دعواي پدر و مادر چه كنيم | صبور باشيد
ممكن است وقتي والدين عصباني ميشوند حرفهايي به زبان بياورند كه دوست نداريد بشنويد. لازم است بدانيد انسانها هنگام عصبانيت ممكن است هر حرفي بزنند كه شايد خيلي از آنها حرف دلشان نباشد. به همين دليل ممكن است مدتي بعد با يكديگر آشتي كنند و از حرفهاي خود پشيمان شوند. بنابراين توجه داشتهباشيد كه شما بر دعواي آنها كنترلي نداريد اولين كار در هنگام عصبانيت والدين، صبر كردن و منتظر ماندن است.
2. با دعواي پدر و مادر چه كنيم | هرگز وارد دعوا نشويد
در دعواي والدين دخالت نكنيد. آنها به هزار دليل ممكن است با هم درگير شوند و دليل دعواي آنها صرفا شما نيستيد. سعي كنيد خود را به كاري مشغول كنيد تا دعواي آنها تمام شود. حتي اگر حرفهاي بدي شنيديد، سعي كنيد آرامش خود را حفظ كنيد و با آنها جر و بحث نكنيد. دو انسان عصباني بهتر از 3 نفر است.
3. با دعواي والدين چه كنيم | از آسيب ديدن والدين جلوگيري كنيد
اگر والدين در حال كتك زدن يا پرت كردن وسايل به سمت همديگر هستند يا يكي از آنها به ديگري آسيب ميزند، سعي كنيد با يك بزرگتر يا فرد ديگري اين مسئله را در ميان بگذاريد. تا جايي كه به كسي آسيبي نرسد وارد دعوا نشويد اما در صورت مشاهده زد و خورد، در صورتي كه ميدانيد به شما آسيبي نميرسد از آنها بخواهيد آرامش خود را حفظ كنند. در غير اين صورت با فرد ديگري تماس بگيريد يا بعد از دعوا از مشاور مدرسه يا بزرگترها براي صحبت با والدينتان كمك بخواهيد.
4. با دعواي والدين چه كنيم | وقتي والدين آرام هستند با آنها صحبت كنيد
بعد از تمام شدن دعواي والدين سعي كنيد با آنها صحبت كنيد؛ احساستتان در مورد دعواهاي آنها را بيان كنيد و به آنها بفهمانيد كه دعواي آنها موجب رنجش شما و بروز احساسات آزار دهنده ميشود. از آنها بخواهيد به خاطر خودشان هم كه شده به فكر راهحل مشكلات باشند. دعوا و جر و بحث اتفاق طبيعي براي پدر و مادرها است. حتي ميتواند راهي براي تخليه احساسات درونشان باشد. اما بسيار اهميت دارد كه خانواده مشكلات و احساسات خود را قبل از اينكه به مرحله دعوا برسد با هم در ميان بگذارند و به حل سازگارانهي مسائل بپردازند. در اين زمينه پيشنهاد ميكنيم مقاله نحوه بيان درخواست از والدين را نيز مطالعه كنيد.
5. با دعواي پدر و مادر چه كنيم | درباره احساساتتان با هم صحبت كنيد
اجازه دهيد والدين نيز احساساتشان را با شما در ميان بگذارند. والدين بايد ياد بگيرند احساسات خود را بيان كنند و شما با انجام اين كار ميتوانيد به آنها ياد بدهيد كه چگونه ميشود انسانها حرفهاي درونشان را به آرامي با هم در ميان بگذارند. اگر با شما صحبت نميكنند به آنها پيشنهاد دهيد براي حل مسائلشان مشاوره خانواده دريافت كنند. مشاوره خانواده ضمن بررسي عوامل و علل بروز اختلافات در زندگي مشترك، بهترين راهحلها را براي كاهش آسيبها و بهبود كيفيت روابط زوجين ارائه ميدهد.
6. آنها را نصيحت نكنيد
صحبت كردن با آنها و تشويق آنها براي ابراز احساساتتان راهكار مناسبي است كه در مواجهه با دعواي پدر و مادر به شما كمك ميكند. اما هر گز به نصيحت كردن آنها نپردازيد. نصيحت كردن و سرزنش كردن آنها، زماني كه در شرايط روحي مناسبي قرار ندارند، اوضاع را بدتر ميكند و ممكن است باعث خشم بيشتر والدين شود. در واقع ممكن است به حرف شما گوش نكنند چرا كه گمان ميكنند هنوز تجربه كافي نداريد.
خانواده سالم چگونه است؟
همه خانوادهها مشكلاتي دارند. بيان آزادانه احساسات مهمترين چيزي است كه ميتواند باعث ايجاد آرامش در خانواده شود. در خانوادههاي سالم والدين به روشهاي حل مسئله آگاه هستند. در چنين خانوادههايي دروغ گويي و مخفي كاري وجود ندارد. فرزندان با همدردي و آرام كردن والدين از ادامه دعواها جلوگيري ميكنند. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مهارت حل مسئله كليك كنيد.
سعي كنيد والدين را براي كمك گرفتن از مشاور و روانشناس ترغيب كنيد. به آنها بگوييد كساني هستند كه در حل اين مسائل تخصص دارند. آنها موضوعات را به صورت ريشهاي حل كرده و از درگيريهاي فيزيكي جلوگيري ميكنند.
سخن آخر
با توجه به افزايش فشارهاي رواني و استرس هاي روزمره، امروزه در بسياري از خانواده ها و ميان زوجين جر و بحث و دعوا به وجود مي آيد به طوري كه بسياري از فرزندان نگران اين مسائل مي شوند. در اين شرايط لازم است كه والدين مراقب سلامت روان فرزندان خود باشند و راهي براي بر طرف كردن مشكلات خود بيايند. مشاوره خانواده مي تواند در اين زمينه بسيار كمك كننده باشد. اما با توجه به به مشكلاتي هم چون كمبود وقت و يا مسائل اقتصادي ممكن است برخي از افراد چشم بر روي اين نياز خود ببندند و از دريافت مشاوره پشيمان شوند.
مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي با گردآوري كادري مجرب و متخصص اين امكان را مهيا كرده تا به صورت تلفني با متخصصان تماس بگيريد. در مشاوره تلفني هزينه كم تري پرداخت مي شود و مسائلي هم چون رفت و آمد و معطلي نيز حذف مي شود. در مشاوره تلفني كيفيت جلسات مشاوره به هيچ عنوان پايين نمي آيد و مي توانيد كل فرايند درمان را به صورت تلفني پيش ببريد. متخصصان حامي هنر زندگي در خدمت شما هستند تا در زمينه حل مسائل و مشكلات ياري تان كنند. براي كسب اطلاعات بيش تر در زمينه مشاوره تلفني كليك كنيد.
منبع: با دعواي پدر و مادر چه كنيم؟
براي دريافت مشاوره در زمينه با دعواي پدر و مادر چه كنيم؟ مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.
- شنبه ۲۶ تیر ۰۰ ۱۶:۲۹
- ۶ بازديد
- ۰ نظر