آيا با روش هاي ترك اعتياد به كوكائين آشنا هستيد؟ كوكائين از اعتياد آور ترين مواد محرك كه حتي با يك بار مصرف ميتواند در فرد وابستگي شديدي ايجاد كند. اين پودر سفيد رنگ آثاري بسيار شبيه به آمفتامينها دارد٬ اعتياد به كوكائين باعث آسيبهاي شديدي در بدن و ذهن ميشود. ترك اعتياد كوكائين همانند مواد اعتياد آور افيوني نيست و پس از ترك علائم و مشكلات فيزيكي به آن شكل گريبان گير افراد نميشود اما با توجه به آثار رواني كه كوكائين بر ذهن اين افراد ميگذارد امكان ابتلا به برخي اختلالات رواني بالا ميرود. همچنين ميتوانيد با تماس با مركز مشاوره هنر زندگي در خصوص ترك اعتياد به كوكائين راهنمايي بگيريد. در ادامه نگاهي به شيوه ترك كوكائين و عوارض ناشي از ادامه مصرف آن مياندازيم. براي اطلاع از ديگر مواد محرك كليك كنيد.
منبع: ترك اعتياد كوكائين
براي دريافت مشاوره در زمينه ترك اعتياد كوكائين مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.
اعتياد به كوكائين
كوكائين نوعي محرك قوي است كه بيشتر وابستگي رواني ايجاد ميكند و ترك آن به استفاده از تكنيكهاي روان درماني نياز دارد. كوكائين به صورت مستقيم بر مغز تأثير ميگذارد و باعث افزايش دوپامين در آن ميشود. دوپامين به مدت زيادي بين سلولهاي مغز باقي ميماند و منجر به فشار در قلب ميشود. توصيه ميكنيم مقاله ترك اعتياد را مطالعه كنيد تا از بهترين روشهاي ترك آگاهي يابيد.
كوكائين چيست و چگونه به دست مي آيد؟
كوكائين پودري سفيد با طعم تلخ است كه از برگ گياه اريتروكسيلون كوكا به دست مي آيد. كوكائين جز مواد محرك است كه بر مغز اثر گذاشته و خلق فرد را بالا مي برد و سرخوشي ايجاد مي كند. كوكائين با نام هاي برف، دانه برف، كك و سي شناخته مي شود. معمولا اين ماده مخدر را با برخي مواد خنثي مثل نشاسته، پودر تالك و شكر يا برخي مواد مثل پروكائين و آمفتامين مخلوط مي كنند.
نشانه هاي فرد مصرف كننده كوكائين
فردي كه معمولا كوكائين مصرف مي كند، احساس سرخوشي كرده و نوعي احساس رضايت و خشنودي زياد به او دست مي دهد. مصرف كنندگان آن اغلب بعد از مصرف احساس اعتماد به نفس مي كنند و هشياري و زيركي شان افزايش مي يابد. اشتهاي اين افراد كم و نياز به خوابشان كاهش مي يابد. مصرف كننده كوكائين معمولا پرحرف شده و ممكن است حرف هاي بي ربط هم بزند. مصرف بيش از حد باعث مي شود كه فرد رفتارهاي عجيب و غريب و بي معني و حتي خشن نشان دهد. مصرف كنندگان معمولا دچار سرگيجه، لرزش، بي اشتهايي و انقباض هاي عضلاني مي شوند. مصرف اين مخدر قوي با توهمات و هذيان ها همراه است. توهمات بينايي و شنوايي و لامسه با اين افراد همراه است. گاهي توهمات به قدري شديد مي شود كه فرد احساس مي كند حشرات در زير پوستش راه مي روند. اين آثار 30 تا 60 دقيقه بعد معمولا ظاهر مي شود.
چگونگي مصرف كوكائين
روش مصرف اين ماده به صورت خوراكي، تدخيتي، از راه بيني و وريدي است كه به زبان عاميانه جويدني، استنشاقي، كشيدني و تزريقي مي گويند. در مصرف به شيوه استنشاقي با استفاده از وسيله اي مانند تيغ آن را به صورت پودر درمي آورند و با استفاده از يك تيكه كاغذ آن را از طريق بيني بالا مي كشند.
انواع كوكائين
كوكائين به دو شكل شيميايي وجود دارد:
_نمك هيدروكلرايد: كه فرم پودري كوكائين است و قابل حل در آب است و به صورت استنشاقي، خوراكي و تزريق وريدي مورد مصرف قرار مي گيرد.
_فرم آزاد: فرآيند شيميايي درجه خلوص آن افزايش داده شده و نمك هيدروكلرايد آن از بين مي رود. اين نوع كوكائين جامد است و از طريق كشيدن يا دود كردن مورد استفاده قرار مي گيرد.
پيامدها و عوارض اعتياد به كوكائين
به طور كلي ميتوان عوارض اعتياد به كوكائين را در دو بازه كوتاه مدت و بلند مدت تقسيم بندي كرد كه عبارتند از :
عوارض اعتياد به كوكائين در كوتاه مدت
فرد بعد از مصرف كوكائين ممكن است در كوتاه مدت اثرات مثبتي مانند افزايش حس اعتماد به نفس٬ سر خوشي چابكي و بي خوابي را از ۳۰ تا ۶۰ دقيقه تجربه ميكند و پس از اتمام اين زمان اثرات منفي ذهني فرد با شدت بيشتري برمي گردند در همين لحظه فرد ممكن است بعضي از عوارض مصرف كوكايين همانند افزايش تعرق٬ فشار خون٬ تنفس سريع٬ حالت تهوع، گشادي مردمك توهمات مختلف و افزايش ميل به خشونت را هم تجربه كنند. براي كسب اطلاعات بيشتر از عوارض مواد اعتياد آور و آشنايي با آنها كليك كنيد.
عوارض اعتياد به كوكائين در بلند مدت
بدترين بخش كوكائين كه آن را تبديل به مادهاي خطرناك كرده، عوارض آن در طولاني مدت است. اثرات كوكائين بر بدن و روان فرد عبارتند از افسردگي٬ تند مزاجي، عصبي شدن، پرخاشگري بي دليل، افكار پارانويا و بي خوابي همه از اثرات نامطلوب مصرف كوكائين هستند. اختلالات شخصيت همراه با اعتياد به كوكائين ميتواند رخ دهد و يا از پيش در فرد وجود داشته باشد. براي كسب اطلاع از اختلالات شخصيت كليك كنيد.
يكي ديگر از مشكلاتي كه معمولا براي استفاده كنندگان از مواد اعتياد آور محرك مانند كوكائين پيش ميآيد پديده احساس حركت حشرات و كرمها در زير پوست فرد مصرف كننده است٬ كه به خاطر حالت غير عادي فرد، ممكن است شخص به خودش براي رهايي از اين حشرات غير واقعي صدمه وارد كند. مصرف كوكائين توسط بيني هم ميتواند آسيبهايي به بافتهاي داخل بيني وارد كند و فرد به طور مداوم درگير خونريزي و آبريزش بيني شود، علاوه بر اين مصرف كوكائين ميتواند به عضلات بدن مخصوصا قلب صدمات زيادي وارد كند و احتمال سكته قلبي را به شدت افزايش دهد. همچنين احتمال بروز اختلالات رواني وجود دارد. براي كسب اطلاع از اختلالات رواني كليك كنيد.
ترك اعتياد به كوكائين
با توجه به زمان كوتاه ماندگاري اثرات كوكائين و از بين رفتن احساس اعتماد به نفس و خوش حالي احساس افسردگي در فرد جايگزين احساسات خوب مصرف كوكائين ميشود و فرد حالتهايي همچون نااميدي بي انگيزگي بي حوصلگي و افكار خودكشي را تجربه ميكند. براي كسب اطلاع بيشتر از افسردگي كليك كنيد.
بهترين روش براي ترك اعتياد به مواد محرك از جمله ترك كوكائين، ترك به صورت يابويي و يك دفعه است و كم كردن كوكائين در چند مرحله كمك چنداني به ترك نميكند و همانطور كه در مقدمه گفتيم معمولا بعد از ترك كوكائين علامت هاي فيزيكي كمي ديده ميشود، اين علائم حداكثر تا يك هفته به اتمام ميرسند. در اين زمينه مطالعه مقاله ترك اعتياد به مواد محرك ميتواند مفيد باشد.
نكته مهمي كه فرد بايد به آن توجه كند اين است كه علائم ترك كوكائين بيشتر به صورت رواني بر فردي كه اقدام به ترك اعتياد كوكائين كرده اثر ميگذارد و فرد براي ترك بايد از مشاوره و روانشناس كمك بگيرد تا بتواند مشكلات بعد از ترك كوكائين را به درستي مديريت كند و دوباره به مصرف مجدد كوكائين بر نگردد. فرد معتاد با اطلاع از عوارض و آثار كوكايين براي ترك آمادگي بيشتري پيدا ميكند آنچه كه نبايد فراموش كنند تغذيه و داشتن سلامت روان است، با مطالعه مقاله غذاهاي مفيد براي ترك ميتوانيد اطلاع كسب كنيد.
علائم ترك اعتياد به كوكائين
ترك اعتياد كوكائين همانند الكل و داروهاي آرامبخش ميتواند علائم جسماني را به همراه داشته باشد، با اين حال نشانههاي روانشناختي بيشتر از علائم فيزيكي نشان داده ميشود، از جمله اين نشانهها عبارتند از:
- كاهش و ناتواني در تمركز
- خستگي مزمن
- ناتواني در احساس لذت
- ناتواني در تحريك جنسي
- علائم فيزيكي مانند لرزش، درد، درد عصبي، درد عضلاني
- افكار و يا اقدام به علائم خودكشي (براي اطلاع بيشتر به مقاله علائم خودكشي مراجعه كنيد.)
- كابوسهاي ناخوشايند
- افزايش اشتها
- افزايش ميل به كوكايين
- تفكر كند و آهسته
روشهاي ترك اعتياد به كوكائين
درمان اعتياد كوكائين اغلب به صورت سرپايي و بدون بستري شدن انجام ميشود. اما گاهي به تجويز پزشك سم زدايي انجام ميشود، و براي پيامدهاي ايجاد شده مانند افسردگي و اضطراب داروهاي ضد اضطرابي و داروهاي ضد افسردگي تجويز ميشود. براي اطلاع از داروهاي ضد اضطرابي و داروهاي ضد افسردگي كليك كنيد.
يكي از عمدهترين خطرات ناشي از ترك اعتياد كوكائين، احتمال بالاي خودكشي است. چرا كه مغز با ميزان زيادي از دوپامين (نوترانسميتر شادي) در طول مصرف تطبيق يافته است و با قطع مصرف احساس نارضايتي از زندگي و نااميدي اورا در بر ميگيرد. روان درماني و مداخله روانشناس انكار نشدني است. براي كسب اطلاع از روشهاي روان درماني كليك كنيد.
راهكارهاي مفيد در جهت پيشگيري از مصرف مواد در فرزندان
_فرزندتان را از خطرات مصرف مواد آگاه كنيد.
_مراقب تغييرات هشدار دهنده در فرزندتان باشيد.
_با فرزندتان ارتباط كلامي و صادقانه برقرار كنيد.
_پيام هاي روشن براي منع مصرف مواد در فرزندتان ارائه دهيد.
_سعي كنيد دوستان فرزندتان و والدين آن ها را بشناسيد.
خانواده درماني در ترك اعتياد به كوكائين
خانواده نقش اساسي در ترك اعتياد دارد. اغلب افرادي كه به مواد محرك و كوكائين گرايش پيدا ميكنند، مشكلات و فشارهاي رواني بسياري را در محيط خانواده تجربه كردهاند؛ به همين دليل جلسات خانواده درماني به اعضاي خانواده فرد معتاد كمك ميكند تا تعارضات خود را مطرح كرده با هم صحبت كنند و با كمك مشاور به حل آنها بپردازند. علاوه بر اين خانواده درماني روشهاي برخورد صحيح با فرد معتاد را به اعضاي خانواده آموزش ميدهد و به آنها ياد ميدهد چگونه فرد معتاد را به ترك ترغيب كنند. توجه داشتهباشيد درمان اعتياد بايد زير نظر مشاوره ترك اعتياد صورت بگيرد چرا كه در صورت ترك خودسرانه احتمال بازگشت به اعتياد وجود دارد.
سؤالات متداول
آيا امكان دارد فردي كه كوكائين مصرف ميكند به ايدز مبتلا شود؟
مصرف كوكائين به ويژه از راه تزريقي خطر ابتلا به بيماريهاي عفوني از جمله ايدز را به شدت افزايش ميدهد. معمولا معتادان از سرنگهاي آلوده مشترك استفاده ميكنند. علاوه بر اين چون كوكائين ماده محرك است اغلب معتادان از آن قبل از برقراري رابطه جنسي استفاده ميكنند و چون به بهداشت اهميت نميدهند خطر رابطه جنسي پرخطر و ابتلاي فرد مقابل نيز وجود دارد.
آيا مصرف كوكائين توسط مادر بارداري بر روي جنين اثر ميگذارد؟
بله. مصرف كوكائين در دوران بارداري منجر به عقب ماندگيهاي رشدي در رحم و نابهنجاري عصبي و سكته مغزي ميشود. وزن پايين نوزاد و زايمان زودرس از عوارض مصرف كوكائين در بارداري است.
سخن آخر
با توجه به مشكل گسترده اعتياد به مواد مخدر و آسيب هاي آن، درمان فرد معتاد بايد در اولويت قرار بگيرد. از آن جا كه مصرف كوكائين عوارض رواني زيادي در فرد دارد, نياز به روان شناس و مشاور براي درمان الزامي است. روان شناسان ما در مركز مشاوره حاميي مي توانند به شما در اين زمينه كمك كنند.
منبع: ترك اعتياد كوكائين
براي دريافت مشاوره در زمينه ترك اعتياد كوكائين مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.
- شنبه ۱۹ تیر ۰۰ ۱۲:۴۷
- ۶ بازديد
- ۰ نظر