قرص سيپروهپتادين نوعي داروي آنتي هيستامين با خاصيت ضد آلرژي است كه اغلب جهت درمان علائم حساسيت (آبريزش بيني، خارش، عطسه و ...) ، درمان سردرد و گاه جهت درمان بي اشتهايي و درمان بي خوابي ناشي از افسردگي و كاهش اضطراب استفاده ميگيرد. مصرف خودسرانه اين دارو توصيه نميشود چرا كه عوارض متعددي همچون خوابآلودگي، تحريك پذيري، خشگي گلو به همراه دارد. در موارد نادري بروز مشكلاتي همچون توهم و تشنج نيز مشاهده شده است، بنابراين از افزايش و كاهش دوز سيپروهپتادين به صورت خودسرانه اجتناب كنيد. در ادامه مقاله به بررسي كامل داروي سيپروهپتادين و موارد مصرف آن ميپردازيم. اگر اين قرص را جهت افزايش وزن مصرف ميكنيد حتما مقاله درمان بي اشتهايي و ساير راه هاي افزايش وزن را نيز مطالعه نماييد.
منبع: قرص سيپروهپتادين
براي دريافت مشاوره در زمينه قرص سيپروهپتادين مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.
قرص سيپروهپتادين چيست؟
سيپروهپتادين دارويي از گروه نسل اول آنتي هيستامينها است. سيپروهپتادين خاصيت ضد حساسيتي دارد و در دسته داروهاي ضد آلرژي قرار ميگيرد. اين دارو مانع از آزادسازي هيستامين در بدن ميشود. هيستامين يك ماده شيميايي است كه واكنش هايي همچون اشك چشم، آبريزش بيني، خارش و عطسه ايجاد ميكند. تاثيرات اين دارو پس از گذشت پانزده دقيقه تا يك ساعت ظاهر ميگردد.
قرص سيپروهپتادين | موارد مصرف
قرص سيپروهپتادين موارد مصرف متعددي دارد. درمانگر شما علت تجويز اين دارو را براي شما شرح ميدهد، در اينجا تنها به اصليترين موارد مصرف آن اشاره ميكنيم:
-درمان علائم حساسيت (آبريزش بيني، آبريزش چشم و...)
_ درمان خارش
_ درمان كهير
_ درمان التهابات حساسيتي
_ درمان سردرد
_ درمان بياشتهايي و افزايش وزن
ساير موارد مصرفي
امروزه مصرف خودسرانه سيپروهپتادين براي چاقي در حال افزايش است. سيپروهپتادين اشتها را افزايش ميدهد و در نتيجه باعث چاقي ميشود؛ اما اين دارو مي تواند موجب چاقي بيش از حد نيز شود. سيپروهپتادين با ممانعت از جذب سروتونين در كاهش اضطراب و افسردگي نيز نقش دارد، با اين حال داروي درماني ارجح در درمان افسردگي نيست و اغلب براي كاهش استرس پيش از جراحي تجويز ميشود. شما مي توانيد با خواندن مقاله درمان افسردگي با روش هاي موثر درماني آشنا شويد.
عوارض جانبي
در مصرف همه داروها بايد به عوارض جانبي آنها توجه كرد؛ به خصوص داروهايي مثل قرص سيپروهپتادين كه به آلرژي و حساسيت مربوط هستند. با اين حال اگر درمانگر شما اين دارو را براي شما تجويز كرده، حتما فوائد دارو براي شما ضرورت بيشتري داشته است. مهترين عوارض جانبي اين قرص كه بهتر است مدنظر داشته باشيد موارد زير هستند، در صورت بروز هر كدام از علائن زير آن را به درمانگر خود اطلاع دهيد.
_ تحريك پذيري
_ خواب آلودگي
_ سردرد، كسالت و بي حالي
-تحريك اشتها
_ آشفتگي
_ توهمات بينايي
_ لرزش در بدن و اختلال در هماهنگي
_ كمي فشار خون
_ تپش قلب سريع
_ كهير زدن و حساسيت به نور
_ خشكي بيني و گلو
_ تاري ديد و صداي وِزوز گوش
_ خشكي دهان
_ يبوست
_ يرقان
_ كم خوني
_ افزايش وزن
جهت جلوگيري از عوارض ناشي از اضافه وزن توصيه ميكنيم، مقاله تاثير چاقي بر سلامت روان را مطالعه نماييد.
تداخلات دارويي با قرص سيپروهپتادين
در مصرف چنين دارويي بهتر است مراقب تداخل با ديگر داروها باشيد. در صورت مصرف هرگونه دارو، پزشك خود را در جريان قرار دهيد چرا كه مصرف سيپروهپتادين با برخي داروها تداخل ايجاد ميكند. برخي از داروهايي كه ممكن است تداخل ايجاد كنند عبارتند از:
-داروها مهار كننده مونوآمينو آكسيداز
-باربيتورات ها
- داروهاي ضد افسردگي
- آرامبخشها
-داروهاي خوابآور
-داروهاي ضداضطراب
جهت آشنايي با انواع داروهاي ضد افسردگي كليك كنيد.
موارد منع مصرف قرص سيپروهپتادين
سيپروهپتادين در برخي از افراد منع مصرف دارد. پس بهتر است كه در صورت داشتن هرگونه بيماري به پزشك خود اطلاع دهيد. بيماراني كه دچار بيماريهاي زير هستند نبايد از قرص سيپروهپتادين استفاده كنند:
-مشكلات تنفسي (مانند آسم و آمفيزم)
-فشار بالاي چشم (چشم گلوكوم)
-بيماري هاي قلبي
-بيماري هاي كليوي
-فشار خون بالا
-مشكلات معده
-مشكلات روده
-تيروئيد پركار
-مشكل يا درد در دفع ادرار (مثلا به علت بزرگ شدن پروستات)
-تشنج و بيماري صرع
-دوران بارداري
-كودكان زير دو سال و سالمندان
نحوه مصرف
دوز مصرفي اين دارو، توسط پزشك و بسته به شرايط پزشكي، سن و پاسخ به درمان تعيين ميشود. در صورت استفاده از فرم مايع، دارو را با قاشق مخصوص آن مصرف كنيد چرا كه در غير اين صورت دوز مشخص آن دريافت نميشود. از كاهش و افزايش خودسرانه پرهيز كنيد و در صورتي كه مصرف يك دوز را فراموش كرديد، دوز بعدي را افزايش ندهيد و متناسب با برنامه هميشگي ادامه دهيد. توصيه ميشود كه اين دارو را با مقدار زيادي آب مصرف كنيد.
نكات مهم در مصرف سيپروهپتادين
- در صورتي كه دچار عوارض جانبي شديد همچون توهم، تشنج، كبودي و خونريزي، تب و غيره شديد هرچه سريع تر به پزشك مراجعه كنيد.
- مصرف اين دارو با خواب آلودگي همراه است. توصيه ميشود از انجام كارهايي كه نياز به هوشياري بالا دارند (مانند رانندگي) پرهيز كنيد.
- بيماران سالمند در برابر تاثيرات و عوارض جانبي اين دارو حساس تر هستند. بهتر است در طي مدت مصرف اين دوره تحت مراقبت اطرافيان باشند.
- براي كاهش نارحتي هاي گوارشي، دارو را به همراه غذا مصرف كنيد.
- مصرف اين دارو براي نوزادان و شيرخوران توصيه نميشود.
منبع: قرص سيپروهپتادين
براي دريافت مشاوره در زمينه قرص سيپروهپتادين مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.
- چهارشنبه ۰۵ خرداد ۰۰ ۲۲:۳۳
- ۱۲ بازديد
- ۰ نظر